Over de reis

Vijf jaar geleden verloor ik (Niels) mijn vader (André) aan een hartstilstand. Dit gebeurde tijdens een stukje fietsen in Spanje bij het plaatsje L’Estaritit. Hij was net twee weken daarvoor 50 jaar geworden. Een enorme klap voor ons gezin en al zijn familie en vrienden.

Joeri
Ter verwerking ben ik twee jaar later met mijn beste vriend Joeri naar L’Estartit gefietst. Een enorm heftige reis met veel emoties, maar het heeft me zeer geholpen. Ik ben Joeri nog steeds erg dankbaar voor die reis en als ik het nog eens zou doen, zou het hoe dan ook met Joeri gebeuren.

Steun en toeverlaat
Na vier jaar stappen Joeri en ik weer op de fiets. Nu samen met Sander Werger en Sanne Bons die het begeleidend team zullen vormen. Zij zullen er met een bezemwagen achteraan rijden zodat de bagage en andere dingen niet mee op de fiets hoeven, zij zullen onze steun en toeverlaat zijn.

Goed doel
Het idee om nog eens te fietsen kwam eerder dit jaar. Drie jaar geleden kwamen we tot de conclusie dat de reis van Losser naar L'Estartit toch wel erg gaaf was en dat dit zeker nog eens voor herhaling vatbaar zou zijn. De volgende keer zouden we er een goed doel aan koppelen om ook wat terug doen voor de maatschappij en waar mijn vader trots op zijn geweest.

Stichting GOAL
Nu is het zover! En is het doel ook bekend! We zullen aankomende zomer met ons vieren voor de stichting GOAL fietsen.
De reden daarvoor is het volgende:

Toen vijf jaar geleden mijn vader overleed in L'Estartit waren ze samen op vakantie met Vincent Schreur en zijn familie. De schok was enorm en er moest heel veel geregeld worden. Vincent en zijn familie waren onze steun en toeverlaat en ze hebben ons enorm geholpen met allerlei dingen. Sindsdien hebben we een nog sterkere band.

Vincent Schreur
Vincent is de oprichter van Stichting GOAL die regionaal veel doet voor mensen met een verstandelijke beperking en hulpbehoevende ouderen. Dat vinden wij geweldig en was het voor ons al vrij snel duidelijk voor welk doel we dan zouden willen fietsen.

LosserHof
Nu is de tijd gekomen om iets terug te doen voor Vincent en voor de maatschappij! Daarom zullen wij met ons vieren van L'Estartit in Spanje, terug fietsen naar de LosserHof in Losser!
De LosserHof is ook aangesloten bij de stichting GOAL en dus een perfecte locatie om onze reis te eindigen.

Vertrek
We zullen donderdag 20 juni 2019 vertrekken uit L'Estartit. De exacte plek zal de plek zijn waar mijn vader (André) overleden is. Hier zullen, buiten ons vier, al onze familieleden bij aanwezig zijn. Moeders, opa's, zusjes, broertjes ooms, tantes vrienden, (van André), en ook de familie Schreur. Een ontzettend mooi en groot gezelschap waar we trots op zijn!

Aankomst
We zullen aankomen op de dag dat ''Le Tour de GOAL'' ook wordt verreden. (11 juli 2019) Het is een tour waarbij een peloton wielrenners van instelling naar instelling fietst om ouderen en gehandicapten in beweging te krijgen en geld op te halen voor de stichting GOAL.

Finish
Dit jaar zal de start en finish van Le tour de GOAL op de LosserHof zijn, evenals onze finish. We hopen op een fantastische, indrukwekkende, gedenkwaardige reis!